Ulrika Vargtand

Tantrisk massage
Ulrika Vargtand

Tantrisk massage

Ordet tantra innebär för mig en ”expansion av medvetandet” (översatt från sanskrit betyder tantra: tråd, varp, ordning, regel, lära). Tantra härrör från Asien och är sprungen dels ur hinduismen, även ur buddhismen och går hand i hand med yoga. Kort förklarat så innebär det att genom utmanande yogiska kroppsrörelser, andning och meditation expandera sitt medvetande och nå in i andra dimensioner.

Många förknippar tantra med sex vilket inte är helt fel men absolut inte ensidigt. I en nära kärleksfull relation kan du nå in i gudomliga tillstånd genom den gemensamma sexualiteten.

Min personliga åsikt är att vi människor bär en gudomlighet inombords. Denna gudomlighet kan vi koppla samman med den allomfattande gudomligheten som jag gärna nämner den villkorslösa kärleken. Det kan du göra antingen ensam eller tillsammans med någon eller några andra. Det är en oerhört stark, ofantligt mäktig och kärleksfull upplevelse. För att ha möjlighet att nå dit så behöver du vara nära dig själv; ha självkännedom, hög självkänsla och en djup, äkta självkärlek. Att lära känna sig själv kan man göra på flera olika sätt. Tantrisk massage är ett sätt.

Jag har utvecklat min egen tantriska massage som en fördjupning/förlängning ur min intuitiva energimassage. Båda massageformerna är personliga beroende på hur du som klient känner dig mentalt och känslomässigt för stunden samt hur långt du har expanderat ditt medvetande inom dig själv. Massagen följer därmed inget förutbestämt mönster. Jag masserar mjukt och ibland tar jag i lite mer avhängigt vilka signaler din kropp ger mig.

Syftet med massagen är att du ska komma närmare och djupare in i dig själv. Du får möjlighet att slappna av i tillit, ge dig hän, vara i njutning och uppleva alla de aspekter av känslor som kommer vilja ge sig till känna som exempelvis sorg, glädje, besvikelse, skamsenhet, ilska… Du behöver inte hålla tillbaka något, du kommer att vara i och känna ett flöde som tilltar, din livsenergi som ökar din lust i största allmänhet men som gärna kopplas till sexualiteten. Jag skulle vilja benämna det som en känsla av kåthet på livet. Du får möjlighet att släppa det som håller dig tillbaka från att vara den du vill vara, den du innerst inne är. De energier som börjar flöda kan komma att uttrycka sig på många olika sätt; du kan få ryckningar, uppleva inre ljusfenomen eller se fantastiska färger och mönster… desto mer du släpper och ger dig hän desto djupare och intensivare kan upplevelsen bli. Det finns inget mål att eftersträva. Ju mindre du förutsätter, värderar, dömer, ju mer du är i flödet desto närmare kommer du att komma dig själv.

Före massagen samtalar vi om din intention med mötet (som kommer att vara ett möte med dig själv) och massagen. Kanske du har några speciella önskemål? Kanske du har några områden du inte vill att jag ska beröra? Jag strävar efter att uppnå tillit så att du känner dig trygg innan jag påbörjar behandlingen. Jag har kläderna på, använder mig av en ekologisk kokosolja och du kommer att få ligga på en skön madrass på golvet och ta emot en massage som för dig närmare dig själv. Efteråt har vi ett samtal i vilket du får dela med dig av din upplevelse. Jag delar även gärna med mig av min då det kan hända saker inom mig som kan vara bra för dig att veta.

Mina tjänster
Om Mig, Ulrika Vargtand

Det tog många år innan jag nådde in till min självkärlek. När jag äntligen kände att jag älskade mig själv var det en ljuvlig frihetskänsla. Jag kände mig fri från bedömande och värderingar av mig själv och andra. Min prestationsångest och mitt uppmärksamhetsbehov försvann. Nu brinner jag för att hjälpa människor att älska sig själva.

Coaching

Att tillåta sig coachas av någon kräver tillit; att du känner dig trygg och litar på att jag guidar dig rätt. Vårt första möte ger jag dig möjlighet att känna in mig för den jag är. Efter det beslutar du om du vill coachas vidare av mig. Vi kommer överens om ett antal träffar, tio möten har visat sig vara en bra början och brukar dessutom räcka för de flesta. Vid varje coaching tillfälle ingår det ”läxor”/uppgifter som du ska genomföra till påföljande möte. Det är av stor vikt att du gör dem, då blir resultatet på ditt arbete bättre och processen får bättre styrfart…

Guidning av par

Du lever tillsammans med en partner som du inte riktigt når fram till idag. För flera år sedan valde ni varandra för att ni kände en erotisk attraktion till varandra, ni älskade med varandra och njöt av varandras sällskap. Ni delade skratten och kunde sitta uppe länge och prata om precis vad som helst…

Intuitiv energimassage

Våra kroppar är oerhört intelligenta. De talar om för oss vad vi behöver. Men vi måste lära oss att lyssna. Om du ger din kropp vad den behöver så kommer du att må fantastiskt . Din fysiska del kommer vara i harmoni med din psykiska del, om du lär dig att lyssna på dig själv. Målet är att vara i fullkomlig harmoni… 

Tantrisk massage

Ordet tantra innebär för mig en ”expansion av medvetandet”. Tantra härrör från Asien och är sprungen dels ur hinduismen, även ur buddhismen och går hand i hand med yoga. Kort förklarat så innebär det att genom utmanande yogiska kroppsrörelser, andning och meditation expandera sitt medvetande…

Kram- och beröringsterapi

Många lever ett hektiskt liv i ständig prestation och tar sig kanske inte tid till att stanna upp, slappna av och sjunka in i en lång, mjuk, skön kram. Många lever kanske ensamma och har inte någon att krama om. Andra lever tillsammans med någon men längtar efter att bli hållen av någon annan. Kroppskontakt mellan oss medmänniskor kan vara livsavgörande.

Workshop

Under dagen får du möjlighet att lyssna till ditt inre och söka svar på frågor som är kopplade ditt känsloliv än till det praktiska och din fysiska verklighet. Du kommer i kontakt med din intuition och din själs röst. Jag guidar i enskilda övningar, i parövningar och tillsammans med alla gruppens deltagare.

Föreläsningar

Jag berättar om min egen resa in till mina egna känslor. Från att ha levt ett liv i prestation och ständig självkritik till ett liv i kärlek till den jag är. Jag delar med mig av min övertygelse:
• Det finns en mening med våra liv.
• Det finns en mening med alla de möten vi gör under våra liv.
• Vi är här för att bli medvetna om oss själva.

Kontakt

ulrika@karlekscoachen.se
www.karlekscoachen.se

Sociala medier

Facebook
Instagram

Mottagning

Gävle
ZOOM (digitalt möte)