Ulrika Vargtand

Beröringsterapi
Kram & beröringsterapi

Beröringsterapi

Många lever ett hektiskt liv i ständig prestation och tar sig kanske inte tid till att stanna upp, slappna av och sjunka in i en lång, mjuk, skön kram. Många lever kanske ensamma och har inte någon att krama om. Andra lever tillsammans med någon men längtar efter att bli hållen av någon annan. Kroppskontakt mellan oss medmänniskor kan vara livsavgörande. Vid positiv kroppskontakt, t ex en kram, händer det mycket härligt i våra kroppar: Lyckohormonet oxytocin utsöndras och det hormonet styr över en rad livsviktiga funktioner.

 Bland annat ökar oxytocin vår sociala förmåga, blodtrycket sänks och smärttröskeln höjs. Vid beröring frigörs endorfiner som blockerar smärta och som ökar blodcirkulationen. Produktionen av dopamin kan öka vilket kan lindra depressiva tillstånd då det visat sig i forskning att dopaminnivåerna i hjärnan är låga vid just depression. En kram kan även höja signalsubstansen serotonin i hjärnan som har en positiv effekt på humöret och som stärker självkänslan. Stresshormonet kortisol minskar och gör dig mer avslappnad.

Vi behöver egentligen ett ständigt tillflöde av beröring som är omtänksam och respektfull. Får vi inte beröring kan inte kroppen lagra näring eller helt läka sjukdomar och skador. Äldre studier på barnhemsbarn visade att barn kan dö om de inte får fysisk beröring. De barn som får mycket beröring när de är små får ett lugnare nervsystem.

Kramar och beröring är definitivt en fantastisk terapi. Genom kramar kan vi visa välvilja, kärlek och stöd. Det är ett underbart sätt att få någon annan att må bra.
Kramen påminner oss om att vi inte är ensamma och hjälper oss att bygga upp självkänslan och självförtroendet.
Kramar kan hjälpa oss att övervinna rädslor, stimulera sinnena och lugna själen. Det finns även forskning som visat att kramar och vänlig beröring kan sakta ner åldrandet, förbättra näringsupptaget, ge starkare immunförsvar och bidra till snabbare läkning vid skador och sjukdomar.
Kramens kraft skapar en särskild länk mellan kropp, själ och känslor. Med all denna fakta som bygger på forskning så erbjuder jag min egen utformade ”kram- & beröringsterapi” i vilken jag låter dig bli hållen av mig, antingen genom kramar eller om du hellre vill ligga med huvudet i mitt knä. Eller om du helt enkelt vill sitta rakt upp och ner på en stol och jag håller dig i handen, berör din handrygg. Eller hur du nu känner för att du vill bli berörd. Kanske du vill ligga ner i ”sked”. Vi möts och har ett kort samtal om vad du har för önskningar om hur du vill berörd så tar vi det därifrån. Efter sessionen samtalar vi om beröringen och du får uttrycka dina upplevelser om du känner för det.  Målet är att öka ditt välbefinnande och höja din självkärlek. All beröring sker med kläderna på och är avsedd att vara icke sexuell.

Mina tjänster
Om Mig, Ulrika Vargtand

Det tog många år innan jag nådde in till min självkärlek. När jag äntligen kände att jag älskade mig själv var det en ljuvlig frihetskänsla. Jag kände mig fri från bedömande och värderingar av mig själv och andra. Min prestationsångest och mitt uppmärksamhetsbehov försvann. Nu brinner jag för att hjälpa människor att älska sig själva…

Coaching

Att tillåta sig coachas av någon kräver tillit; att du känner dig trygg och litar på att jag guidar dig rätt. Vårt första möte ger jag dig möjlighet att känna in mig för den jag är. Efter det beslutar du om du vill coachas vidare av mig. Vi kommer överens om ett antal träffar, tio möten har visat sig vara en bra början och brukar dessutom räcka för de flesta. Vid varje coaching tillfälle ingår det ”läxor”/uppgifter som du ska genomföra till påföljande möte. Det är av stor vikt att du gör dem, då blir resultatet på ditt arbete bättre och processen får bättre styrfart…

Guidning av par

Du lever tillsammans med en partner som du inte riktigt når fram till idag. För flera år sedan valde ni varandra för att ni kände en erotisk attraktion till varandra, ni älskade med varandra och njöt av varandras sällskap. Ni delade skratten och kunde sitta uppe länge och prata om precis vad som helst…

Intuitiv energimassage

Våra kroppar är oerhört intelligenta. De talar om för oss vad vi behöver. Men vi måste lära oss att lyssna. Om du ger din kropp vad den behöver så kommer du att må fantastiskt . Din fysiska del kommer vara i harmoni med din psykiska del, om du lär dig att lyssna på dig själv. Målet är att vara i fullkomlig harmoni… 

Tantrisk massage

Ordet tantra innebär för mig en ”expansion av medvetandet”. Tantra härrör från Asien och är sprungen dels ur hinduismen, även ur buddhismen och går hand i hand med yoga. Kort förklarat så innebär det att genom utmanande yogiska kroppsrörelser, andning och meditation expandera sitt medvetande…

Kram- och beröringsterapi

Många lever ett hektiskt liv i ständig prestation och tar sig kanske inte tid till att stanna upp, slappna av och sjunka in i en lång, mjuk, skön kram. Många lever kanske ensamma och har inte någon att krama om. Andra lever tillsammans med någon men längtar efter att bli hållen av någon annan. Kroppskontakt mellan oss medmänniskor kan vara livsavgörande.

Workshop

Under dagen får du möjlighet att lyssna till ditt inre och söka svar på frågor som är kopplade ditt känsloliv än till det praktiska och din fysiska verklighet. Du kommer i kontakt med din intuition och din själs röst. Jag guidar i enskilda övningar, i parövningar och tillsammans med alla gruppens deltagare.

Föreläsningar

Jag berättar om min egen resa in till mina egna känslor. Från att ha levt ett liv i prestation och ständig självkritik till ett liv i kärlek till den jag är. Jag delar med mig av min övertygelse:
• Det finns en mening med våra liv.
• Det finns en mening med alla de möten vi gör under våra liv.
• Vi är här för att bli medvetna om oss själva.

Kontakt

ulrika@karlekscoachen.se
www.karlekscoachen.se

Sociala medier

Facebook
Instagram

Mottagning

Gävle
ZOOM (digitalt möte)