Ulrika Vargtand

Om mig
Ulrika Vargtand

Om mig

Jag har alltid varit och är fortfarande extremt nyfiken, på allt, på alla och på mig själv.
Länge tänkte jag utbilda mig till psykolog, psykiatriker eller hjärnkirurg då jag var så intresserad över hur människor tänker, känner, säger, uttrycker och hur de relaterar till sig själva och andra. Livet har tagit mig in på många vägar med olika stickspår. 

Under lång tid trodde jag att livet gick ut på att leva utifrån och in då jag var övertygad om att uppmärksamhet och bekräftelse över det jag gjorde och presterade var detsamma som kärlek. Ingenting kunde vara mer fel. Men det skulle ta många år innan jag upptäckte mitt felaktiga sätt att förhålla mig till mig själv på. Jag var högpresterande och körde plötsligt och okontrollerat blixtsnabbt in i den välkända väggen.

Det startade med min skilsmässa, som var oerhört sorgtyngd. Jag sörjde att vår kärlek till varandra inte var lika stark och tydlig som i början av vårt förhållande. Vi försökte hitta tillbaka till varandra under tre års tid innan vi i samråd, som mycket goda vänner, valde att skriva under dokumentet skilsmässa.

Jag började yoga och upptäckte till min förvåning hur vacker jag var inombords. En väg ledde mig in på en utbildning till livscoach. I den utbildningen lärde jag mig hur jag skulle coacha andra såklart men blev också ständigt själv coachad in till mig själv. Jag fortsatte med ytterligare utbildningar och kurser i självutveckling i vilka jag ständig konfronterade mig själv. Jag mötte mina inre demoner, övervann mina rädslor, vågade slänga av mig den ena skyddsutrustningen efter den andra då jag trott i mina villfarelser att jag var tvungen att skydda mig mot andra människor, mina medmänniskor, i tron att jag annars kunde bli sårad.

Jag skalade av mig en massa onödigt skit som legat och grott och blev fullkomligt hudlös tillsammans med andra. Jag vågade öppet visa min sårbarhet i total sanning, närvaro och nakenhet. Min kärlek till mig själv växte ju mer näring jag gav den och äntligen förstod jag att leva inifrån och ut i kärlek till mig själv och andra. Det har tagit tid, varit oerhört kämpigt och många gånger fruktansvärt smärtsamt. Men det har det varit värt. Kärleken till mig själv kan aldrig mätas i pengar. Den är ovärderlig.

Jag beslutade mig för att jag måste få möjlighet till att guida människor till att upptäcka sitt inre. Jag måste få bidra med att andra får känna sin egen starka och vackra kärlek till sig själva.

Jag titulerar mig numera som kärlekscoach
I min övertygelse ligger att det är min egen vilja som styr mina val. Med ökad kunskap och förståelse för mig själv, mitt sinne och min kropp, kan jag göra kärleksfulla val som gagnar mig själv och även min omgivning. Jag kan numera styra mina tankar och därmed är jag medveten om och förmögen till att påverka och skapa det liv jag verkligen älskar och vill leva… i villkorslös kärlek till mig själv och mina medmänniskor.

Med vänliga hälsningar, Ulrika Vargtand

 

Mina tjänster
Om Mig, Ulrika Vargtand

Det tog många år innan jag nådde in till min självkärlek. När jag äntligen kände att jag älskade mig själv var det en ljuvlig frihetskänsla. Jag kände mig fri från bedömande och värderingar av mig själv och andra. Min prestationsångest och mitt uppmärksamhetsbehov försvann. Nu brinner jag för att hjälpa människor att älska sig själva.

Coaching

Att tillåta sig coachas av någon kräver tillit; att du känner dig trygg och litar på att jag guidar dig rätt. Vårt första möte ger jag dig möjlighet att känna in mig för den jag är. Efter det beslutar du om du vill coachas vidare av mig. Vi kommer överens om ett antal träffar, tio möten har visat sig vara en bra början och brukar dessutom räcka för de flesta. Vid varje coaching tillfälle ingår det ”läxor”/uppgifter som du ska genomföra till påföljande möte. Det är av stor vikt att du gör dem, då blir resultatet på ditt arbete bättre och processen får bättre styrfart…

Guidning av par

Har den erotisk elden falnat? Har vardagens rutiner tagit ett alltför fast grepp om er båda? Jag coachar er genom mina frågor och olika övningar till att se och känna varandra i en ömsesidig kärlek och nyvunnen attraktion.

Intuitiv energimassage

Energin behöver flöda fritt i din kropp. Psykiska, traumatiska upplevelser uttrycker sig som värk, smärta men kan vara energiblockeringar. Dess löser jag upp och energin kan åter flöda fritt.

Tantrisk massage

Min tantriska massage är en utveckling ur min intuitiva energimassage. Jag öppnar upp kanalerna för den starka livsenergin som inkluderar den sexuella energin. Du kommer att bli totalt närvarande i din fysiska kropp men framför allt i ditt sinne.

Kram- och beröringsterapi

Beröring är livsviktigt. Den får oss att känna trygghet, kärlek, bekräftelse och att vi är omhändertagna. Beröringen frisätter oxytocin, ”kärlekshormonet” som gör oss avslappnade. Ytterligare en effekt av beröring är att den minskar smärta.

Workshop

Jag ger workshops under en eller två dagar, företrädesvis helger. Mina workshops bygger på olika teman som t ex: ”Självkärlek”, ”Speglingar”, ”Tankar & känslor”… fakta och erfarenheter varvas med enskilda övningar, i par och i grupper.

Föreläsningar

Jag ger föreläsningar, både live och digitalt, under cirka två timmar (inklusive frågor) som bygger på olika teman som t ex: ”Självkärlek” – i vilken jag bland annat berättar om min egen resa från hjärna till hjärta, ”Speglingar”, ”Tankar & känslor” m fl.

Kontakt

ulrika@karlekscoachen.se
www.karlekscoachen.se

Sociala medier

Facebook
Instagram

Mottagning

Gävle
ZOOM (digitalt möte)